Advies nodig? 085- 3035285
  • Maatwerk
  • De beste service
  • Persoonlijk contact

Hoogte metingen

Nederland ligt voor een groot gedeelte onder zeeniveau, daarom is het voor bebouwing van enorm belang om te weten wat de exacte hoogte van de omgeving is. Van Drie Maatvoering helpt u hier graag mee.

Met een hoogtemeting wordt het hoogteverschil tussen diverse punten gemeten. De meting wordt uitgevoerd ten opzichte van een gewenst referentiepunt. Dit kan bijvoorbeeld een hoogtebout van het NAP zijn.

Neem contact op

Trigonometrisch hoogmeting

Er zijn verschillende methoden om een hoogtemeting uit te voeren, de meest bekende is waterpassing. Ook kan een hoogtemeting trigonometrisch worden uitgevoerd, hierbij wordt gebruik gemaakt van de horizontale onderlinge afstand en de verticale hoek. Hierbij wordt vaak een tachymeter gebruikt. Nog een andere methode is de hoogte te meten door middel van GPS. GPS metingen zijn eenvoudig en snel, alleen zijn deze minder nauwkeurig dan een waterpassing of trigonometrische hoogtemeting.

  • Maatwerk
  • De beste service
  • Persoonlijk contact

Hoe gaat Van Drie Maatvoering te werk?

Van Drie Maatvoering heeft jarenlange ervaring met het verrichten van hoogtemetingen. Voordat wij met de hoogtemeting aan de slag gaan, zoeken wij naar de hoogtebout van het NAP netwerk van Rijkswaterstaat. Door middel van waterpassing wordt de exacte hoogte van het desbetreffende terrein in kaart gebracht. Om zo nauwkeurig mogelijk te werk te gaan verrichten de landmeters van Van Drie Maatvoering ook altijd een tweede meting met een andere NAP bout, op die manier wordt de hoogte van het terrein nauwkeurig gemeten.

Bent u op zoek naar de meest nauwkeurige hoogtemeting, dan adviseren wij de methode met het digitale waterpasinstrument.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u hulp nodig bij uw project? Neem dan contact met ons op.
Wij geven vrijblijvend advies voor uw project en helpen u graag.

Interesse in een van onze diensten?

Heeft u een ervaren landmeter nodig? Ga dan voor een landmeter van Van Drie Maatvoering. Bij ons krijgt u professionaliteit, maatwerk en top-service. Heeft u geen landmeter maar één van onze andere diensten nodig? Welke dienst u dan ook nodig heeft van ons, wij staan voor u klaar! Zo bent u straks verzekerd van een veilig en degelijk verloop van uw bouwwerkzaamheden. U bereikt ons telefonisch via 085 – 3035285 of via de mail op info@vandriemaatvoering.nl. U kunt natuurlijk ook gewoon het contactformulier invullen. We zullen dan zeer snel contact met u opnemen.

Neem contact op

    Powered by