Advies nodig? 085- 3035285
  • Maatwerk
  • De beste service
  • Persoonlijk contact

Automatische monitorings werkzaamheden

Monitoring Werkzaamheden zijn bij sommige project van belang om te monitoren hoe het gaat met de grondwaterstand, het zettingsverloop of horizontale vervormingen in de ondergrond. Door het project te monitoren kan tijdens de werkzaamheden deformatie, oftewel veranderingen in grootte, vorm of beweging, tijdig worden gesignaleerd. Op die manier kan eventuele schade worden voorkomen en kunt u tijdig werkzaamheden bijstellen.

Handmatig en geautomatiseerd monitoren

Van Drie Maatvoering kan op twee manieren monitoring werkzaamheden voor u uitvoeren. Wij kunnen uw project handmatig monitoren. Hierbij wordt hetzelfde punt op geregelde tijden door een landmeter van Van Drie Maatvoering ingemeten. De resultaten van de metingen worden verwerkt en geanalyseerd.

Heeft u een groot bouwproject of een project waarbij het risico op schade groot is, dan is geautomatiseerd monitoren verstandig. Dit noemen we realtime monitoring, hierbij zijn de gegevens continu beschikbaar. Doordat de gegevens steeds beschikbaar zijn kan er ook snel ingegrepen worden mocht dit nodig zijn.

Monitoringsplan

Wij kunnen voor u een monitoringsplan opstellen aan de hand van de geldende richtlijnen. Van Drie Maatvoering stelt met het plan alle betrokkenen van het bouwproject op de hoogte van de richtlijnen om zo de risico’s voor het project en de omgeving te beperken. Het project wordt conform het monitoringsplan op alles gecontroleerd, zoals zettingen, trillingen, grondwaterstanden of scheurwijdtes.

Op zoek naar een second opinion van uw monitoringsplan? Ook dat kan Van Drie Maatvoering voor u verzorgen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u hulp nodig bij uw project? Neem dan contact met ons op.
Wij geven vrijblijvend advies voor uw project en helpen u graag.